Facebook pixel

Energieaudit in woonzorgcentraAkapella tuin 1510

Akapella tuin 1510Wzc akapellaWzc akapella tuinWzc akapella tuin2Zonnig huis ocmw halle

Profex voert energieaudits uit bij woonzorgcentra

Hierbij stelt Profex maatregelen voor die energie én dus geld kunnen besparen. Er wordt zowel gekeken naar de bestaande verbruikers als naar mogelijke energiezuinige investeringen (zoals zonnepanelen, WKK). Door inzicht te krijgen in hun energieverbruik, kunnen woonzorgcentra zich meer bewust zijn van de aard en de grootte van het energieverbruik. Bovendien kan Profex, door de ervaring die we bij woonzorgcentra hebben opgebouwd, het verbruik van uw woonzorgcentrum vergelijken met gegevens uit de sector.

Heeft u vragen over het energieverbruik in uw woonzorgcentrum? Neem dan vandaag nog contact met ons. We helpen u graag verder.

Deze woonzorgcentra bespaarden dankzij de energieaudit van Profex:

  • Akapella (Kapelle-op-den-Bos)

Bijna twintig jaar geleden opende Akapella zijn deuren te Kapelle-op-den-Bos als rusthuis met 80 kamers en 15 serviceflats. In 2012 werd er gestart met een grondige renovatie van de gebouwen en een stevige uitbreiding van de logistieke diensten. Een jaar later namen ze nog 14 bijkomende serviceflats in gebruik.

Elke kamer heeft een eigen badkamer met een lavabo, een toilet met verhoogde zit en een douche die zonder drempel in de vloer is ingewerkt. De flats hebben een volledig ingerichte keuken, een aparte slaapkamer, een badkamer en een extra berging. Alle kamers en flats zijn uitgerust met een verpleegoproepsysteem. Elke bewoner beschikt over een telefoontoestel en er is ook een aansluiting voor radio- en tv-distributie. De bedden zijn elektrisch verstelbaar en op de zorgafdelingen is er ook een koelkast ingebouwd in het nachtkastje.

Drie grote liften brengen de bewoners en bezoekers op de verdiepingen in het gebouw. En daarnaast beschikt het WZC over een volledig ingericht kapsalon, een kiné-fitnesslokaal en een wassalon.

  • Zonnig Huis (OCMW Halle)

Dit woonzorgcentrum biedt een thuis aan 104 bewoners.

  • Floordam (Steenokkerzeel)

In het WZC Floordam te Steenokkerzeel kunnen 147 ouderen terecht. Binnen het rusthuis zijn er 8 woningen met elk ongeveer 14 bewoners en 3 woningen met een tiental bewoners.

Elk woonzorgcentrum kent een enorm groot energieverbruik. De meeste instellingen kunnen echter door enkele eenvoudige aanpassingen hun energieverbruik, en daardoor ook de kosten, verminderen. Laat Profex u begeleiden.


Gerelateerde dienstenVerplichte energie-audit voor grote bedrijven

Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

Grote ondernemingen zijn verplicht om vierjaarlijks een ‘energieaudit voor grote ondernemingen‘ te laten uitvoeren, conform de Europese EED-regelgeving. Profex kan voor uw bedrijf zo'n energie-audit opstellen.

Conformiteitsverklaring door OVAM valt weg

Conformiteitsverklaring door OVAM valt weg

Door de steeds groeiende ervaring van de bodemsaneringsdeskundige, legt OVAM de verantwoordelijkheid voor de opmaak van onderzoeken nog meer bij deze deskundigen.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte