Facebook pixel

Aanvraag milieuvergunning voor dierencrematoriumDsc 0359

Dsc 0359Dsc 0172Dsc 0173Dsc 0345Dsc 0370Dsc 0443Dsc 0570

Bij Kuaga, uitvaartzorg voor huisdieren, krijgt u een sereen afscheid van uw overleden dier. Het dierencrematorium vindt de relatie tussen mens en dier enorm belangrijk, samengaand met respect voor de natuur. Daarom kiezen ze bewust voor een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk en leveren ze de nodige inspanningen om energieneutraal te kunnen werken.

Naast de opmaak van het vergunningsdossier voor de milieuvergunning en de begeleiding van het vergunningstraject stelde Profex ook een werkplan en kwaliteitsborgingssysteem op en regelden onze experten de erkenningsaanvraag als crematorium.

Bij het crematorium is er een aparte laad- en losruimte voorzien voor het binnenbrengen van de overleden huisdieren, waarna het overleden dier zal bewaard worden in een koelcel in afwachting van de crematie. De eigenaar van het overleden dier kan afscheid in een van de twee opbaarruimtes. Na crematie kunnen de assen van de gecremeerde dieren worden meegenomen door de eigenaar ofwel worden deze uitgestrooid op de strooiweide.

Kuaga kreeg de nodige vergunningen en realiseerde zijn nieuwbouwproject. Het dierencrematorium groeide ondertussen uit tot een rustplek voor veel geliefde huisdieren.

Wat deed Profex?

  • Aanvraag milieuvergunning (maakt nu deel uit van omgevingsvergunning)
  • Werkplan
  • Erkenningsaanvraag als crematorium
  • Kwaliteitsborgingssysteem


Gerelateerde dienstenOntbijtseminarie voor architecten

Ontbijtseminarie voor architecten

Op dinsdag 2 oktober organiseren DLV en Profex, twee studiebureaus in het kennisnetwerk van United Experts, een ontbijtseminarie voor architecten.

De vergunning voor kleinhandelsactiviteiten

De vergunning voor kleinhandelsactiviteiten

Eén van de vele wettelijke verplichtingen waar je aan dient te voldoen bij de opstart van een kleinhandelszaak, kan de aanvraag van een vergunning voor kleinhandelsactiviteiten zijn. Deze is geïntegreerd in de omgevingsvergunning.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte