Facebook pixel

Bodemonderzoeken bij schadegevallen

Overvulling, lekkende tanks of een fout bij het leveren van mazout of stookolie, daar gaat het in 90% van de gevallen om bij calamiteiten of schadegevallen met bodemverontreiniging.

Bodemverontreiniging

Schadegevallen veroorzaken per definitie een nieuwe verontreiniging. Bijgevolg is er een beschrijvend bodemonderzoek nodig, gevolgd door een bodemsaneringsproject en natuurlijk de sanering zelf. OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij, laat echter onder bepaalde omstandigheden een meer pragmatische aanpak toe. Maar dan moet u wel de spelregels volgen:

  • het schadegeval correct melden aan de overheid
  • de aanpak van de onderzoeken en sanering binnen de 6 maanden afronden

De termijn kan een probleem vormen in deze dossiers omdat er meerdere partijen in het spel kunnen zijn: eigenaars, huurders, buren, verzekeraars, stookolieleveranciers, ...

Of u wel of niet van de verkorte procedure kan genieten, in alle gevallen moet u een erkend bodemsaneringsdeskundige type II aanstellen. Deze zal de onderzoekstrategie bepalen, het onderzoek uitvoeren en de communicatie met de overheid doen.

Profex is bodemsaneringsdeskundige type II en heeft heel wat ervaring met bodemonderzoeken bij schadegevallen. Contacteer onze bodemdeskundigen of vraag meteen een offerte aan.

Pakken we uw volgende project samen aan?

OfferteGerelateerde diensten

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.