Notre blog

Koelinstallaties in gebruikt? Opgelet! Vanaf 1 januari strenge aanpassingen.

Het gebruik van koelmiddelen zoals R404a en R507a wordt vanaf 1 januari 2020 sterk aan banden gelegd. Deze regeling moet leiden tot een sterke afname van het gebruik van gefluoreerde broeikasgassen (F-gassen) aangezien deze enorm schadelijk zijn voor het milieu. Heel wat courant gebruikte koelmiddelen vallen hieronder. Doe daarom zeker de check op uw bedrijf. Lees hier welke implicaties er gelden. 

Lire plus

Nieuwe normen voor technisch verslag

Voor lopende werven controleert u momenteel best de conformverklaring van het technisch verslag dat u verkregen heeft van de Grondbank. Staat hier als vervaldatum 31 december 2019? Dan kan u beter contact opnemen met onze bodemdeskundigen voor een actualisatie van het technisch verslag. Waarom is dit nodig? 

Lire plus

Deadline bevestiging statuut gebruiker biociden

Bent u een gebruiker van biociden van het gesloten circuit? Dan moet u tegen 31 december 2019 een registratie te doen als gebruiker. Dit kan via het online registratiesysteem op de website van de federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu. Deze registratie moet ook elk jaar herbevestigd worden. 

Lire plus
S'inscrire