Facebook pixel

Goed nieuws: Profex naar fase twee in de architectuurwestrijd Bovendonck


Profex naar fase twee in de architectuurwestrijd BovendonckNa een gunstige kwaliteitsbeoordeling in fase één, werd Profex, in samenwerking met Studio Klein Brabant en Boxar Architecten, geselecteerd voor de volgende fase in de architectuurwedstrijd Bovendonck.

Dit betekent dat we een schetsontwerp mogen uitwerken voor een sociaal woningbouwproject waarbij we een ontwerp maken voor een 8-tal woongelegenheden in de vorm van een appartement.

Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk gezinswoningen te creëren. Het ontwerp van het woonproject zal als een woonplek met eigen uitgesproken woonkarakter geïntegreerd worden in de woonstraat.

Er wordt rekening gehouden met een integratie van terrassen mits respectering van de wet op lichten en zichten. Het ontwerp zal voldoen aan de ABC van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. En het moet zich daarbij enerzijds inpassen in de stedenbouwkundige visies en anderzijds een voorstel leveren voor een toekomstig hedendaags huisvestingsproject dat een meerwaarde biedt aan de omgeving en de bewoners. Tenslotte zal het rekening houden met de leidraad die voor ontwerpers is opgesteld door Volkswelzijn.

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.