Facebook pixel

Opzetten van een IFS kwaliteitssysteem bij een spruitenverpakkerCimg9921

Cimg9921Cimg9922Cimg9923Cimg9924Cimg9925

​De spruiten die het bedrijf verpakt, zijn in hoofdzaak afkomstig van eigen teelt. Daarnaast wordt een deel aangekocht bij Global Gap-gecertificeerde bedrijven. Na een strenge controle, gaan ze naar de verpakkingsafdeling. Om te kunnen leveren aan klanten, had het bedrijf een IFS-certificaat nodig.

IFS en BRC zijn in de voedingsindustrie 2 normen die frequent gevraagd worden door retailers. Voor bedrijven die de retail als klant hebben of willen, zijn dit dus erg belangrijke certificaten. ISO 22000 en FSSC 22000 kunnen ook, maar worden momenteel minder gevraagd. Al deze handboeken sluiten aan bij de door de wetgever opgelegde autocontrolegidsen. Profex stelt steeds geïntegreerde handboeken op zodat 1 handboek zowel voor de autocontrolegids als voor IFS of BRC geldt. Bovendien is een bedrijf op die manier perfect voorbereid wanneer het FAVV langskomt voor een controle.

Profex zette het volledige kwaliteitsmanagementsysteem op. Vermits het bedrijf dit certificaat meteen nodig had om te kunnen leveren, moest het hele proces, van opmaak tot certificatie, heel snel gebeuren. Bovendien ging het om een klein opstartend bedrijf. Het handboek werd op maat opgesteld en is heel praktisch in gebruik. De auditoren vonden dit een sterk punt van het handboek.


Gerelateerde dienstenSubsidiecall kleine en middelgrote windturbines

Subsidiecall kleine en middelgrote windturbines

De Vlaamse overheid wil kmo’s helpen bij het bouwen van kleine windmolens, zodat ze zelf de groene stroom kunnen produceren die nodig is voor hun activiteiten. De steun wordt toegekend volgens de call-formule en is enkel van toepassing op investerings- en aansluitkosten.

Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

Grote ondernemingen zijn verplicht om vierjaarlijks een ‘energieaudit voor grote ondernemingen‘ te laten uitvoeren, conform de Europese EED-regelgeving. Profex kan voor uw bedrijf zo'n energie-audit opstellen.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte