Facebook pixel

Recyclagebedrijf voor inerte afvalstoffen040620131599

040620131599040620131602

Het bedrijf is ook zelf grondwerker, waardoor het een locatie nodig heeft voor de opslag van deze gronden, een zogenaamde TOP of tussentijdse opslagplaats voor grond. Verder slaat men er mengpuin, betonpuin en steenpuin op. Dit puin wordt gebroken tot een gecertificeerd granulaat (via COPRO). Dit granulaat is dan opnieuw grondstof en wordt gebruikt in onderfunderingen, wegenwerken en verhardingen.

Profex is extern milieucoördinator in dit bedrijf en zorgt voor up-to-date milieuvergunningen.

Zo onderzochten onze specialisten bijvoorbeeld de herinrichting van het terrein naar aanleiding van de aankoop van een aanpalend perceel. Door een doordachte plaatsing van de verschillende materialen, en van de wateropvang, is een beperkte afwatering en opvang voldoende. Zo bespaart het bedrijf op de waterheffing die hij jaarlijks moet betalen.

De Profex-experten doen ook de volledige voorjaarsadministratie.


Gerelateerde dienstenProfex en Landmax verzoenen natuur en economie

Profex en Landmax verzoenen natuur en economie

In een volgebouwd gebied zoals Vlaanderen worden economische uitbreiding en landschapsontwikkeling maar best samen aangepakt. Landmax en Profex, twee adviesbureaus uit de bedrijvengroep van United Experts, leggen hun expertise samen om bedrijven die willen uitbreiden, te adviseren. Lees verder

Wijzigingen bodemdecreet: verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

Wijzigingen bodemdecreet: verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

Recent onderging het Bodemdecreet enkele wijzigingen. Zo komt er een verplicht bodemonderzoeksmoment voor nog niet onderzochte gronden. Particulieren kunnen echter een vrijstelling van de onderzoeksplicht aanvragen.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte