Facebook pixel

Energieaudit

Eerstelijns energiedoorlichting of doorgedreven energieaudit

Wanneer u zich één van de volgende bedenkingen maakt, dan is het zeker en vast tijd om het energieverbruik in uw bedrijf eens onder de loep te nemen:

  • U betaalt meer dan 15.000 euro/jaar aan elektriciteit en/of aardgas, stookolie, propaan, … ;
  • U heeft een WKK staan maar heeft het gevoel dat deze niet optimaal rendeert;
  • U heeft het gevoel dat u te veel energie verbruik;
  • U heeft het gevoel dat u te veel betaalt voor uw energie.

Over energie en energie besparen is er het afgelopen decennium reeds veel te doen geweest; energieverbruiken verminderen, groene energie kopen, zelf – al dan niet hernieuwbare – energie produceren, … het zijn allemaal opties die u als ondernemer kan kiezen. Toch is bij veel ondernemers de onduidelijkheid nog altijd troef. Wat kan u in uw bedrijf het beste doen?

Profex heeft reeds vele tientallen, zo niet honderden bedrijven begeleid in hun zoektocht naar het verlagen van hun energiekosten en/of het verhogen van hun energie-inkomsten. In grote lijnen baseert onze aanpak zich op de volgende vier pijlers die elk proberen uw energiefactuur te verlagen door:

  1. Uw effectieve energieverbruik te verlagen;
  2. De aard van uw energieverbruik te analyseren en aan te optimaliseren;
  3. Uw huidig afname- of injectiecontract te optimaliseren;
  4. Het bestuderen van alternatieve eigen productie van elektriciteit en/of warmte.

Het biedt geen volledige aanpak maar één of twee van deze componenten te bekijken in uw bedrijf. Op het einde van de rit wil u immers zowel minder energie verbruiken als minder betalen voor de energie die u nog wel verbruikt.

Om dit alles op een grondige en efficiënte manier te kunnen uitvoeren, heeft Profex verschillende energiedeskundigen in huis. Deze energiedeskundigen werden door de Vlaamse overheid reeds aanvaard voor het uitvoeren van specifieke energiestudies of energieplannen en worden m.a.w. effectief als ‘deskundig’ beschouwd in deze materie. U kan dus gerust zijn dat u in goede handen bent bij ons.

Pakken we uw volgende project samen aan?

OfferteGerelateerde diensten