Facebook pixel

Fiscaliteit

Fiscaliteit is een belangrijk luik van de bedrijfsvoering en verdient daarom de nodige aandacht. Profex gaat na voor welke subsidies uw bedrijf in aanmerking komt en hoe u kan besparen op uw afvalwater- en energiekosten. Ook de structuur van uw vennootschap wordt zorgvuldig geanalyseerd en indien nodig geoptimaliseerd.

Milieusubsidies

​Voor milieu-investeringen en -optimaliseringen is er een waaier aan subsidies mogelijk, denk maar aan de ecologiepremie, subsidies voor energiestudies en -investeringen, de KMO-portefeuille voor milieustudies en waterstudies.

Het is dus belangrijk dat u weet welke subsidies en steunmaatregelen er zijn, en hoe u de juiste keuze voor uw project maakt. Bovendien wijzigen de verplichtingen en modaliteiten vrij regelmatig.

Wil u een milieu-investering doen? Neem contact op met Profex en samen bekijken we welke subsidies er op dit moment gelden en wat de interessantste manier is om ze aan te vragen.

Ecologiepremie plus

De ecologiepremie heeft al een lange staat van dienst maar is ook al regelmatig gewijzigd. Zowel de manier van projecten aanvaarden als de activiteiten die gesteund worden, zijn geëvolueerd. Momenteel geldt het systeem van Ecologiepremie Plus.

De lijst met activiteiten die hiervoor in aanmerking komen, werd in juli 2015 opnieuw bijgesteld. Men evolueert naar steeds milieuperformantere systemen. Ook het steunpercentage werd om budgettaire redenen aangepast.

 

Milieuheffing

Wie afvalstoffen stort, verbrandt, sorteert of voorbehandelt, is hiervoor een bepaalde milieuheffing verschuldigd. De heffingsplichtige moet na ieder kwartaal een aangifte indienen en een bedrag betalen, afhankelijk van de afvalstof en de verwerkingswijze.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte