Facebook pixel

Milieuvergunning

​Voor een heel aantal activiteiten hebt u verplicht een milieuvergunning nodig. Bovendien staan er in zo’n vergunning ook een aantal voorwaarden waaraan u zich moet houden.

Het belang van een milieuvergunning

​Een milieuvergunning zorgt ervoor dat de overheid uitspraak kan doen over de vergunbaarheid van de activiteiten die u met het bedrijf wil uitbaten.

Het geeft u als bedrijf dus ook de rechtszekerheid dat u de activiteiten die in uw vergunning staan, mag uitbaten. Ook wanneer u een bedrijf overneemt waar nog een actieve milieuvergunning aanwezig is, kan u deze vergunning overnemen. U heeft op dat moment ook al een zicht op de activiteiten die er in het verleden toegelaten waren.

Een milieuvergunning is een must om uw project te realiseren en is bovendien gekoppeld aan de stedenbouwkundige vergunning of bouwvergunning. Wordt de ene geweigerd, dan is ook de andere niet geldig. Vanaf 23 februari 2017 zullen de bouw- en milieuvergunning trouwens overgaan in één omgevingsvergunning.

Besteed voldoende aandacht aan het aanvraagdossier voor uw milieuvergunning. Anders loopt u het risico dat u bepaalde activiteiten vergeet op te nemen in het aanvraagdossier en dat de overheid u de milieuvergunning weigert.

Profex helpt u graag verder. Contacteer ons vrijblijvend voor verdere informatie.

Pakken we uw volgende project samen aan?

OfferteGerelateerde diensten