Facebook pixel

Laatste nieuws van Profex

Ontbijtseminarie voor architecten

19-09-2018 Ontbijtseminarie voor architecten

Op dinsdag 2 oktober organiseren DLV en Profex, twee studiebureaus in het kennisnetwerk van United Experts, een ontbijtseminarie voor architecten.

De vergunning voor kleinhandelsactiviteiten

19-09-2018 De vergunning voor kleinhandelsactiviteiten

Eén van de vele wettelijke verplichtingen waar je aan dient te voldoen bij de opstart van een kleinhandelszaak, kan de aanvraag van een vergunning voor kleinhandelsactiviteiten zijn. Deze is geïntegreerd in de omgevingsvergunning.

Hoe maakt Profex uw sloopopvolgingsplan op?

18-09-2018 Hoe maakt Profex uw sloopopvolgingsplan op?

Sinds 5 juni moet er bij de omgevingsvergunningsaanvraag voor het slopen van niet-residientiële gebouwen, bruggen en tunnels en infrastructuurwerken een sloopopvolgingsplan (SOP) gevoegd worden.

Exergie is de nieuwe speler binnen de bedrijvengroep United Experts

17-09-2018 Exergie is de nieuwe speler binnen de bedrijvengroep United Experts

Het kennisnetwerk van United Experts breidt uit met de komst van Exergie, een samenwerking tussen de energieconsulenten van Profex en Egeon. Zowel ondernemers, zoals de lokale beenhouwer, als industriële sites kunnen een beroep doen op deze expertises. Maar ook zorginstellingen, gebouwbeheerders en overheden halen winst uit het energie-advies van Exergie.

Profex en Landmax verzoenen natuur en economie

13-07-2018 Profex en Landmax verzoenen natuur en economie

In een volgebouwd gebied zoals Vlaanderen worden economische uitbreiding en landschapsontwikkeling maar best samen aangepakt. Landmax en Profex, twee adviesbureaus uit de bedrijvengroep van United Experts, leggen hun expertise samen om bedrijven die willen uitbreiden, te adviseren. Lees verder

Wijzigingen bodemdecreet: verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

08-06-2018 Wijzigingen bodemdecreet: verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

Recent onderging het Bodemdecreet enkele wijzigingen. Zo komt er een verplicht bodemonderzoeksmoment voor nog niet onderzochte gronden. Particulieren kunnen echter een vrijstelling van de onderzoeksplicht aanvragen.

Oudere berichten

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.