Facebook pixel

Laatste nieuws van Profex

Voorjaarsadministratie: wanneer moet u alles indienen?

18-01-2019 Voorjaarsadministratie: wanneer moet u alles indienen?

Elk jaar moet uw bedrijf een aantal gegevens doorgeven aan overheden en organisaties onder de vorm van verschillende aangiftes. Het is zeer belangrijk om deze aangiftes tijdig en correct in te vullen aangezien hier ook financiële gevolgen aan verbonden zijn. Graag geven wij u een overzicht van de belangrijkste aangiftes en deadlines.

Gratis energiedoorlichting voor Hasseltse bedrijven

18-01-2019 Gratis energiedoorlichting voor Hasseltse bedrijven

Heeft uw KMO een jaarlijks primair energieverbruik kleiner dan 225.000 kWh? Is uw onderneming gelegen in Hasselt of in één van volgende deelgemeentes: Sint-Lambrechts-Herk, Wimmertingen, Kermt, Spalbeek, Kuringen, Stokrooie of Stevoort? Dan heeft u recht op een energiecoachingstraject op maat!

Versoepeling regels directe lijnen voor elektriciteit

18-01-2019 Versoepeling regels directe lijnen voor elektriciteit

Op 16 november 2018 heeft het Vlaams Parlement de nieuwe regeling betreffende de directe lijnen (elektriciteit) en directe leidingen (aardgas) goedgekeurd. Deze decreetswijziging is effectief ingegaan op 1 januari 2019.

vrijstelling saneringsplicht

17-01-2019 vrijstelling saneringsplicht

Wanneer u geconfronteerd wordt met een bodemverontreiniging volgen verdere onderzoeken om meer informatie te krijgen over de verontreiniging zelf. De resultaten van dit onderzoek bepalen of er een bodemsanering moet uitgevoerd worden. Maar in bepaalde gevallen kan u een vrijstelling van saneringsplicht aanvragen.

Subsidiecall kleine en middelgrote windturbines

11-12-2018 Subsidiecall kleine en middelgrote windturbines

De Vlaamse overheid wil kmo’s helpen bij het bouwen van kleine windmolens, zodat ze zelf de groene stroom kunnen produceren die nodig is voor hun activiteiten. De steun wordt toegekend volgens de call-formule en is enkel van toepassing op investerings- en aansluitkosten.

Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

10-12-2018 Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

Grote ondernemingen zijn verplicht om vierjaarlijks een ‘energieaudit voor grote ondernemingen‘ te laten uitvoeren, conform de Europese EED-regelgeving. Profex kan voor uw bedrijf zo'n energie-audit opstellen.

Oudere berichten

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.