Facebook pixel

Laatste nieuws van Profex

Nieuwe subsidie voor ecologisch en veilig transport

23-01-2018 Nieuwe subsidie voor ecologisch en veilig transport

De Vlaamse overheid wil ondernemingen aanmoedigen om transport veiliger en ecologischer te maken. Daarom kunnen bedrijven een subsidie krijgen voor hun uitgaven in vergroening en verkeersveiligheid van hun vrachtwagens.

Voorjaarsadministratie: wanneer moet u alles indienen?

23-01-2018 Voorjaarsadministratie: wanneer moet u alles indienen?

Elk jaar moet uw bedrijf een aantal gegevens doorgeven aan overheden en organisaties onder de vorm van verschillende aangiftes. Het is zeer belangrijk om deze aangiftes tijdig en correct in te vullen aangezien hier ook financiële gevolgen aan verbonden zijn. Graag geven wij u een overzicht van de belangrijkste aangiftes en deadlines.

Inzameling afvalolie: nieuwe code van goede praktijk

11-12-2017

De sectorfederatie van de circulaire economie Go4Circle schreef een Code van Goede Praktijk voor de inzameling van afvalolie bij bedrijven. Met deze code willen ze PCB-contaminatie vermijden en vervuilers op hun verantwoordelijkheden wijzen.  Welke werkwijze wordt gehanteerd?

Hof van Beroep bevestigt prosumententarief

11-12-2017 Hof van Beroep bevestigt prosumententarief

Heeft u een eigen productie-installatie van elektriciteit, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan weet u vast dat het prosumententarief onderdeel uitmaakt van uw energiefactuur.

Verstrengde aanpak bij lozing verontreinigd regenwater

11-12-2017 Verstrengde aanpak bij lozing verontreinigd regenwater

De VMM kondigde een verstrengde aanpak aan indien u verontreinigd regenwater loost, en dat merken we ook in hun adviezen op de vergunningsaanvragen. Een goede motivering in het dossier wint aldus aan belang.

Saneringsfonds voor particuliere stookolietanks

31-10-2017 Saneringsfonds voor particuliere stookolietanks

Heeft u een lekkende stookolietank? Dan kan u binnenkort gebruik maken van het solidariteitsfonds waardoor u hooguit 500 euro moet betalen om de grond te laten reinigen.

Oudere berichten

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.