Facebook pixel

Laatste nieuws van Profex

Financiele steun dankzij de ecologiepremie Plus (EP-Plus)

05-03-2018 Financiele steun dankzij de ecologiepremie Plus (EP-Plus)

Als onderneming kunt u financiële steun krijgen voor milieuvriendelijke of energiezuinige investeringen in Vlaanderen die op de limitatieve technologieënlijst staan. Met deze premie wil de Vlaamse overheid ondernemingen stimuleren om hun productieproces milieuvriendelijk en energiezuinig te organiseren. Profex helpt u graag bij uw aanvraag.

Kijkglas niet aanvaard als geldig permanent lekdetectiesysteem

05-03-2018 Kijkglas niet aanvaard als geldig permanent lekdetectiesysteem

In de praktijk wordt het kijkglas vaak nog beschouwd als een permanent lekdetectiesysteem. Dit strookt echter niet met het officieel standpunt van de afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten en de afdeling Handhaving.

Nieuwe subsidie voor ecologisch en veilig transport

23-01-2018 Nieuwe subsidie voor ecologisch en veilig transport

De Vlaamse overheid wil ondernemingen aanmoedigen om transport veiliger en ecologischer te maken. Daarom kunnen bedrijven een subsidie krijgen voor hun uitgaven in vergroening en verkeersveiligheid van hun vrachtwagens.

Voorjaarsadministratie: wanneer moet u alles indienen?

23-01-2018 Voorjaarsadministratie: wanneer moet u alles indienen?

Elk jaar moet uw bedrijf een aantal gegevens doorgeven aan overheden en organisaties onder de vorm van verschillende aangiftes. Het is zeer belangrijk om deze aangiftes tijdig en correct in te vullen aangezien hier ook financiële gevolgen aan verbonden zijn. Graag geven wij u een overzicht van de belangrijkste aangiftes en deadlines.

Inzameling afvalolie: nieuwe code van goede praktijk

11-12-2017

De sectorfederatie van de circulaire economie Go4Circle schreef een Code van Goede Praktijk voor de inzameling van afvalolie bij bedrijven. Met deze code willen ze PCB-contaminatie vermijden en vervuilers op hun verantwoordelijkheden wijzen.  Welke werkwijze wordt gehanteerd?

Hof van Beroep bevestigt prosumententarief

11-12-2017 Hof van Beroep bevestigt prosumententarief

Heeft u een eigen productie-installatie van elektriciteit, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan weet u vast dat het prosumententarief onderdeel uitmaakt van uw energiefactuur.

Oudere berichten

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.