Facebook pixel

Laatste nieuws van Profex

Profex en Landmax verzoenen natuur en economie

13-07-2018 Profex en Landmax verzoenen natuur en economie

In een volgebouwd gebied zoals Vlaanderen worden economische uitbreiding en landschapsontwikkeling maar best samen aangepakt. Landmax en Profex, twee adviesbureaus uit de bedrijvengroep van United Experts, leggen hun expertise samen om bedrijven die willen uitbreiden, te adviseren. Lees verder

Wijzigingen bodemdecreet: verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

08-06-2018 Wijzigingen bodemdecreet: verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

Recent onderging het Bodemdecreet enkele wijzigingen. Zo komt er een verplicht bodemonderzoeksmoment voor nog niet onderzochte gronden. Particulieren kunnen echter een vrijstelling van de onderzoeksplicht aanvragen.

Sloopopvolgingsplan bij uw aanvraag omgevingsvergunning vanaf 5 juni

08-05-2018 Sloopopvolgingsplan bij uw aanvraag omgevingsvergunning vanaf 5 juni

Heeft u voor de sloop- en afbraakwerken een omgevingsvergunning nodig? Dan moet u vanaf 5 juni 2018 een sloopopvolgingsplan voegen bij de aanvraag van deze vergunning. Het sloopopvolgingsplan is de reeds bestaande sloopinventaris, in een nieuw jasje gestoken.

Sociale flitscontroles bij garages en carwashes

03-05-2018 Sociale flitscontroles bij garages en carwashes

Uitbaters van garages en carwashes kunnen op 15 juni 2018 'sociale flitscontroles' verwachten. Deze controles passen in het kader van de strijd tegen sociale fraude.

Nieuw bodemsaneringsfonds voor garage- en carrosseriesector

03-05-2018 Nieuw bodemsaneringsfonds voor garage- en carrosseriesector

Bedrijven die met bodemverontreiniging geconfronteerd worden zullen dit verder moeten onderzoeken en in bepaalde gevallen saneren. Voor de garage- en carrosseriesector is er nu een fonds opgericht waardoor de kost van de bijkomende onderzoeken en sanering worden verlicht.

Rechtstreekse elektriciteits- en gasleidingen mogelijk vanaf 2019

03-05-2018 Rechtstreekse elektriciteits- en gasleidingen mogelijk vanaf 2019

Op vandaag kunnen bedrijven die groene stroom opwekken geen stroom leveren aan nabijgelegen verbruikers via een rechtstreekse elektriciteitskabel. De elektriciteit moet steeds over het bestaande distributienet passeren vooraleer het op een andere locatie kan verbruikt worden. Ook voor gasleidingen geldt dit, maar zijn de toepassingen in de praktijk wellicht beperkter.

Oudere berichten

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.