Facebook pixel

Uitbreiding voor haringinleggerijSfeer product gilco

Sfeer product gilcoPlan gilcoLogo gilco

Voor het visverwerkend bedrijf Gilco regelde Profex de aanvraag van de milieuvergunning en verzorgden we ook de aanvraag van de bouwvergunning omdat het bedrijf wou uitbreiden met een nieuwe opslagloods voor verpakkingen. Het bedrijf ligt in de gemeente Evergem. Maar aangezien deze gemeente uitstel vroeg tot 1 januari 2018 om de overstap naar de omgevingsvergunning te maken, werd er nog geen omgevingsvergunningsaanvraag ingediend. Daarom werd apart de aanvraag voor de milieuvergunning en de bouwvergunning opgemaakt en ingediend.

Gilco, een familiebedrijf, is gespecialiseerd in het opleggen van haring en maatjes en in het marineren van vis.

Er zijn drie verwerkingslijnen:

  • Gemarineerde haring glaslijn
  • Gemarineerde haring plastiekverpakking
  • Maatjesharing

Door de sterke groei in het gebruik van allerhande verpakkingen voor de verschillende afnemers, was de bestaande opslagruimte te klein geworden. De haringproducten van Gilco kan je vinden bij Aldi, de winkels van de Colruyt-groep, Delhaize, Carrefour en Albert Heijn. Dit zowel onder private label, als onder hun eigen merknaam.

Om deze groei te kunnen realiseren, moest Gilco een bijkomende opslagloods bouwen. Ze deden daarom een beroep op de experten van Profex zodat hun vergunningsaanvragen zorgvuldig werden opgemaakt. Beide vergunningen werden ondertussen afgeleverd, waarbij een milieuvergunning voor onbepaalde duur werd verkregen.


Gerelateerde dienstenWijzigingen bodemdecreet: verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

Wijzigingen bodemdecreet: verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

Recent onderging het Bodemdecreet enkele wijzigingen. Zo komt er een verplicht bodemonderzoeksmoment voor nog niet onderzochte gronden. Particulieren kunnen echter een vrijstelling van de onderzoeksplicht aanvragen.

Sloopopvolgingsplan bij uw aanvraag omgevingsvergunning vanaf 5 juni

Sloopopvolgingsplan bij uw aanvraag omgevingsvergunning vanaf 5 juni

Heeft u voor de sloop- en afbraakwerken een omgevingsvergunning nodig? Dan moet u vanaf 5 juni 2018 een sloopopvolgingsplan voegen bij de aanvraag van deze vergunning. Het sloopopvolgingsplan is de reeds bestaande sloopinventaris, in een nieuw jasje gestoken.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte