Facebook pixel

Uitbreiding voor haringinleggerijSfeer product gilco

Sfeer product gilcoPlan gilcoLogo gilco

Voor het visverwerkend bedrijf Gilco regelde Profex de aanvraag van de milieuvergunning en verzorgden we ook de aanvraag van de bouwvergunning omdat het bedrijf wou uitbreiden met een nieuwe opslagloods voor verpakkingen. Het bedrijf ligt in de gemeente Evergem. Maar aangezien deze gemeente uitstel vroeg tot 1 januari 2018 om de overstap naar de omgevingsvergunning te maken, werd er nog geen omgevingsvergunningsaanvraag ingediend. Daarom werd apart de aanvraag voor de milieuvergunning en de bouwvergunning opgemaakt en ingediend.

Gilco, een familiebedrijf, is gespecialiseerd in het opleggen van haring en maatjes en in het marineren van vis.

Er zijn drie verwerkingslijnen:

  • Gemarineerde haring glaslijn
  • Gemarineerde haring plastiekverpakking
  • Maatjesharing

Door de sterke groei in het gebruik van allerhande verpakkingen voor de verschillende afnemers, was de bestaande opslagruimte te klein geworden. De haringproducten van Gilco kan je vinden bij Aldi, de winkels van de Colruyt-groep, Delhaize, Carrefour en Albert Heijn. Dit zowel onder private label, als onder hun eigen merknaam.

Om deze groei te kunnen realiseren, moest Gilco een bijkomende opslagloods bouwen. Ze deden daarom een beroep op de experten van Profex zodat hun vergunningsaanvragen zorgvuldig werden opgemaakt. Beide vergunningen werden ondertussen afgeleverd, waarbij een milieuvergunning voor onbepaalde duur werd verkregen.


Gerelateerde dienstenSubsidiecall kleine en middelgrote windturbines

Subsidiecall kleine en middelgrote windturbines

De Vlaamse overheid wil kmo’s helpen bij het bouwen van kleine windmolens, zodat ze zelf de groene stroom kunnen produceren die nodig is voor hun activiteiten. De steun wordt toegekend volgens de call-formule en is enkel van toepassing op investerings- en aansluitkosten.

Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

Grote ondernemingen zijn verplicht om vierjaarlijks een ‘energieaudit voor grote ondernemingen‘ te laten uitvoeren, conform de Europese EED-regelgeving. Profex kan voor uw bedrijf zo'n energie-audit opstellen.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte