Facebook pixel

Uitbreiding voor haringinleggerijSfeer product gilco

Sfeer product gilcoPlan gilcoLogo gilco

Voor het visverwerkend bedrijf Gilco regelde Profex de aanvraag van de milieuvergunning en verzorgden we ook de aanvraag van de bouwvergunning omdat het bedrijf wou uitbreiden met een nieuwe opslagloods voor verpakkingen. Het bedrijf ligt in de gemeente Evergem. Maar aangezien deze gemeente uitstel vroeg tot 1 januari 2018 om de overstap naar de omgevingsvergunning te maken, werd er nog geen omgevingsvergunningsaanvraag ingediend. Daarom werd apart de aanvraag voor de milieuvergunning en de bouwvergunning opgemaakt en ingediend.

Gilco, een familiebedrijf, is gespecialiseerd in het opleggen van haring en maatjes en in het marineren van vis.

Er zijn drie verwerkingslijnen:

  • Gemarineerde haring glaslijn
  • Gemarineerde haring plastiekverpakking
  • Maatjesharing

Door de sterke groei in het gebruik van allerhande verpakkingen voor de verschillende afnemers, was de bestaande opslagruimte te klein geworden. De haringproducten van Gilco kan je vinden bij Aldi, de winkels van de Colruyt-groep, Delhaize, Carrefour en Albert Heijn. Dit zowel onder private label, als onder hun eigen merknaam.

Om deze groei te kunnen realiseren, moest Gilco een bijkomende opslagloods bouwen. Ze deden daarom een beroep op de experten van Profex zodat hun vergunningsaanvragen zorgvuldig werden opgemaakt. Beide vergunningen werden ondertussen afgeleverd, waarbij een milieuvergunning voor onbepaalde duur werd verkregen.


Gerelateerde dienstenOntbijtseminarie voor architecten

Ontbijtseminarie voor architecten

Op dinsdag 2 oktober organiseren DLV en Profex, twee studiebureaus in het kennisnetwerk van United Experts, een ontbijtseminarie voor architecten.

De vergunning voor kleinhandelsactiviteiten

De vergunning voor kleinhandelsactiviteiten

Eén van de vele wettelijke verplichtingen waar je aan dient te voldoen bij de opstart van een kleinhandelszaak, kan de aanvraag van een vergunning voor kleinhandelsactiviteiten zijn. Deze is geïntegreerd in de omgevingsvergunning.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte