Facebook pixel

Waterbesparende maatregelen voor textielbedrijfClarysse logo

Clarysse logoClarysse

Jules Clarysse is een internationaal georiënteerd bedrijf in bad- en keukenlinnen. Dagelijks verkopen ze meer dan 100.000 handdoeken. Ook levert het bedrijf dagelijks aan 17 van de top 20 retailers wereldwijd dankzij een stockcapaciteit van 10.000.000 handdoeken, opgeslagen in hun logistiek centrum van 20.000m². Het bedrijf is een belangrijke voortrekker wat betreft duurzaam ondernemen met de cradle to cradle filosofie als leidraad. Jules Clarysse maakt gebruik van de modernste machines en weefgetouwen om zijn producten te produceren. Ze installeerden een waterzuiveringssysteem dat 95% van de dagelijks gebruikte 1 miljoen liter water recycleert? Het bedrijf heeft afdelingen in Pittem en in Ronse.

Kenmerkend voor de textielsector en meer bepaald voor de loonververij waar de afdeling in Ronse (Tardel) werkzaam in is, is het hoge waterverbruik en de noodzaak tot verregaande waterzuivering. Profex heeft deze afdeling begeleid waarbij onze consultants een traject van waterbesparende maatregelen hebben uitgestippeld. Daarnaast werd ook het gebruik van de waterzuiveringsinstallatie geoptimaliseerd.

Bovendien stond Profex in voor de aanvraag om de milieuvergunning te hernieuwen en doen we er een algemene milieukundige begeleiding (milieucoördinatie, voorjaarsadministratie, ...). Ook de afdeling in Pittem (weverij) hebben we begeleid bij de hernieuwing en uitbreiding van de milieuvergunning.

Wat deed Profex?

  • Optimalisatie waterzuiveringsinstallatie
  • Begeleiding waterbesparende maatregelen
  • Hernieuwing milieuvergunning
  • Algemene milieukundige begeleiding
  • Aanvraag uitbreiding milieuvergunning


Gerelateerde dienstenFinanciele steun dankzij de ecologiepremie Plus (EP-Plus)

Financiele steun dankzij de ecologiepremie Plus (EP-Plus)

Als onderneming kunt u financiële steun krijgen voor milieuvriendelijke of energiezuinige investeringen in Vlaanderen die op de limitatieve technologieënlijst staan. Met deze premie wil de Vlaamse overheid ondernemingen stimuleren om hun productieproces milieuvriendelijk en energiezuinig te organiseren. Profex helpt u graag bij uw aanvraag.

Kijkglas niet aanvaard als geldig permanent lekdetectiesysteem

Kijkglas niet aanvaard als geldig permanent lekdetectiesysteem

In de praktijk wordt het kijkglas vaak nog beschouwd als een permanent lekdetectiesysteem. Dit strookt echter niet met het officieel standpunt van de afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten en de afdeling Handhaving.

Pakken we uw volgende project samen aan?

Offerte