Creëer impact. Met je eigen bedrijfsbos. Dichtbij huis.

Almaar meer bedrijven, organisaties en overheden willen extra bos creëren. Waarom? Omdat ze op zoek zijn naar een manier om hun maatschappelijke impact te vergroten. Of beter: omdat bedrijven moeten compenseren, of simpelweg voor hun klanten, voor het eigen personeel, of voor hun reputatie. En precies daar speelt Forest Fwd, onderdeel van United Experts, op in. Als eerste bedrijf in ons land maken ze het mogelijk om op een makkelijke manier een bedrijfsbos te ‘leasen’, dichtbij huis én zonder zorgen. 

Forest Fwd – lees als Forest Forward – is de eerste private onderneming in ons land die zich op de markt van bedrijfsbossen in eigen land richt. En opvallend: de interesse is groot. Bedrijven én overheden willen één voor één hun maatschappelijke rol uitspelen, en bedrijfsbossen passen meer dan ooit in dat verhaal.

Bedrijfsbossen op onderbenutte landbouwgronden

Onder de vleugels van kennisnetwerk United Experts en met de expertise van dochterbedrijf Landmax gaat het ondernemersduo Frank Missoul en Dajo Hermans aan de slag met Forest Fwd. Hun doel: onderbenutte (landbouw)gronden opnieuw activeren en er bedrijfsbossen van maken.

“Bedrijven tonen interesse om diverse redenen”, stelt Dirk Coucke, CEO van United Experts. “Sommige ondernemingen passen hun eigen bedrijfsbos in hun mobiliteitsplan in, als een soort groene compensator. Of, er zijn bedrijven die een bos willen verwerven om te compenseren dat ze elders een stuk grond gebetonneerd hebben. Maar ook reputatie speelt een cruciale rol. Het kan zelfs passen in een innovatief HR-beleid. Bedrijven zijn op zoek naar manieren om maatschappelijke impact te creëren, zoveel is duidelijk.”

Ondernemingen die zich voor een bedrijfsbos engageren, doen dat meteen voor 20 jaar. Van heel het voortraject – het zoeken van de gronden, vergunningen, enz. – moeten ze zich niets aantrekken, net zomin als het beheer en onderhoud een zorg mag zijn. En nog een extra troef van Forest Fwd: de bossen worden niet aan de andere kant van de wereld aangelegd - zoals bedrijven in het verleden wel vaker lieten doen - maar dichtbij huis. “En dat blijkt een voordeel wat erg geapprecieerd wordt”, zo luidt het. “Want voor een bedrijf of een lokale overheid betekent dit dat je in je eigen bos kan wandelen, er eventueel klanten kan mee naartoe nemen, enz.”

De groene compensator

Al even opmerkelijk: ondernemingen die voor een eigen bedrijfsbos kiezen, geven ook hun reputatie een boost. “Dit is méér dan alleen iets doen omdat het zogezegd moet. Door in te tekenen op een eigen bedrijfsbos – mét een zelfgekozen naam die je communicatief kan uitspelen - ga je als bedrijf een engagement aan en geef je iedereen de kans om hiervan mee te genieten. Hiermee maak je duidelijk dat je beseft dat ondernemen méér is dan alleen maar winst maken, en dat straalt uiteraard ook op je bedrijf af”, zeggen Frank Missoul en Dajo Hermans, co-founders van Forest Fwd.

Een bedrijfsbos van minstens een halve hectare leasen voor 20 jaar kan vanaf 48.900 euro in totaal, inclusief onderhoud, beheer, communicatie, enz. Forest Fwd maakt deel uit van United Experts, een gereputeerd adviesbureau in landbouw-, natuur- en milieumateries, en kan zich daarvoor beroepen op ruim 250 experten.

Interesse en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vandaag nog contact op via hello@forestFWD.be of bel naar 0477 42 83 13. Meer info: www.forestFWD.be


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten