OVAM lanceert webloket voor EVOA-dossiers

EVOA-dossiers, voor het internationale transport van afvalstoffen, dient u voortaan makkelijk en snel in via het online kennisgevingsloket. Nog beter, uw Profex consultant heeft hier ervaring mee en brengt voor u uw dossier in orde.

Voor alle afvalstoffen bestemd voor verwijdering en voor afvalstoffen van de oranje lijst en voor niet-genoemde afvalstoffen, is een kennisgeving noodzakelijk. Tot voor kort moest u deze kennisgevingsdossiers voor het internationale transport van afvalstoffen op papier indienen. Voor elk EVOA-dossier moest u een afschrift toevoegen en een extra exemplaar voor elk doorvoerland.

Voor het indienen van uitvoerdossiers vanuit het Vlaamse Gewest (BE001) kunt u nu het online kennisgevingloket gebruiken. Met dat webloket dient u de bijlagen digitaal in. U hoeft dan geen volledig papieren kennisgevingsdossier per post in te dienen of afschriften toe te voegen. Alleen het originele attest van de bankwaarborg, het vervoersdocument en het ondertekende kennisgevingsdocument stuurt u nog per post naar de OVAM. Ook na het indienen van het kennisgevingsdossier kunt u via het webloket nog bijlagen indienen.

Het webloket heeft nog meer troeven. Zo kunt u er nieuwe dossiernummers aanvragen (nummers die beginnen met BE001). De nummers zijn onmiddellijk beschikbaar. U vermeldt ze in o.a. het contract en de bankwaarborg.

Wilt u dit liever uitbesteden en de zekerheid hebben dat uw dossiers correct zijn ingediend? Contacteer Profex en wij helpen u verder.

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten