Subsidiecall kleine en middelgrote windturbines

De Vlaamse overheid lanceert een tweede call voor investeringssteun voor kleine en middelgrote windturbines.

De overheid wil kmo’s namelijk helpen bij het bouwen van kleine windmolens, zodat ze zelf de groene stroom kunnen produceren die nodig is voor hun activiteiten. De steun wordt toegekend volgens de call-formule en is enkel van toepassing op investerings- en aansluitkosten. Dat betekent dat iedereen een subsidiedossier kan indienen, maar dat alleen de best gerangschikte projecten een toelage zullen krijgen. Hoe hoger de elektriciteitsproductie per eenheid van aangevraagde steun, hoe hoger het project wordt gerangschikt.

Let wel op, de regelgeving en berekeningen rond de call kennen strikte randvoorwaarden. Na de goedkeuring van de aanvraag volgen er meteen enkele belangrijke verplichtingen. Zo is de zaakvoerder verplicht om zijn project binnen een bepaalde termijn te vergunnen en uit te voeren, en moet er een bankgarantie gegeven worden.

Profex heeft door haar jarenlange ervaring met subsidiedossiers voor groene stroom en warmtekracht reeds een sterke reputatie opgebouwd. Met onze expertise bekomt u een correcte steunaanvraag en een objectieve voorberekening van de rentabiliteit van uw project. Ook voor de vergunning kan u op ons rekenen!

De tweede call zal lopen tussen 28 maart 2019 en 30 mei 2019.

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten