Voorjaarsadministratie 2023: Mis de deadlines niet

VMM-AANGIFTE

Heb je een waterverbruik van meer dan 500 m³ per jaar of heb je een eigen waterwinning, dan zal je in de loop van de komende weken een brief ontvangen van de Vlaamse Milieumaatschappij met jouw unieke toegangscode en een korte toelichting voor het online invullen van de aangifte. 

De aangifte dient vóór 15 maart te worden ingediend.

Net zoals vorig jaar moet je de aangifte voor de heffing op de waterverontreiniging en/of heffing op de winning van grondwater volledig digitaal indienen. Ter voorbereiding van de VMM-aangifte raden wij jou aan de tellerstanden van debietmeters van grondwaterwinning, regenwaterverbruik, afvalwaterlozingen e.d. alvast te noteren. Daarnaast heb je ook de facturen van de drinkwatermaatschappij en eventuele resultaten van meetcampagnes in 2023 nodig. Profex helpt je graag de wateraangifte te optimaliseren zodat je een minimale heffing betaalt.


IMJV-AANGIFTE

Een andere aangifte die dient te gebeuren is het IMJV (Integraal Milieujaarverslag). Ook deze aangifte dient vóór 15 maart digitaal te worden ingediend. Indien je geselecteerd bent voor het invullen van het IMJV zou je voor 31 januari een brief in de bus moeten ontvangen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Als R en/of X-bedrijf ben je steeds verplicht het IMJV in te vullen, ook al heb je geen brief gekregen van de overheid. Vanaf dit jaar is er de verplichting voor R-bedrijven om de productievolumes te melden. Gelieve op het eind van het jaar de productievolumes van 2023 te registreren.


Heb je vragen? Wens je meer info? Aarzel niet en neem contact op met onze experten via het nummer 0800 59 002 of door te mailen naar info@profex.be.
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten