Sloopbeheertraject

Na de opmaak van het sloopopvolgingsplan kan het sloopopvolgingsplan ingediend worden bij sloopbeheerorganisatie Tracimat vzw. Als u als opdrachtgever ervoor kiest om in te stappen in dit sloopbeheersysteem, doorloopt het sloopopvolgingsplan een aantal stappen waarbij Tracimat op het einde van de rit, een sloopattest kan afleveren. Dit sloopattest bewijst dat de sloopwerken conform de regels zijn gebeurd. Het achtergebleven puin kan als laag milieurisico-profiel (LMRP-puin) afgevoerd en aangeboden worden bij de breker. Dit dient ook te gebeuren via Tracimat.

Alle niet gecontroleerde dossiers / werven worden als niet-selectief beschouwd en dienen hun puin af te voeren als hoog milieurisico-profiel (HMRP), met een prijsstijging in afvoerkosten tot gevolg.


Kan u verplicht worden om via een sloopbeheersorganisatie te werken?

Ja, dit is mogelijk. Indien u een groot gebouw wenst te slopen kan u vanuit de Vlarema (Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen) verplicht worden om via een sloopbeheerorganisatie te werken. Het sloopbeheertraject verschilt in functie van de verschillende bouwvolumes en de hoofdfunctie van de constructies.

De deskundigen van studie- & adviesbureau Profex hebben voldoende materialenkennis en ervaring in huis om een goed en onderbouwd sloopopvolgingsplan op te maken. Wij zorgen dat deze bruikbaar is doorheen uw volledig sloopproject, van prijsvraag tot sloopopvolging. Neem contact met ons op!


Welk traject moet u volgen?

Welk traject moet u volgen? En wat houdt dat traject precies in? Dit komt u te weten aan de hand van het onderstaande overzicht. De bijhorende tarieven kan u hier bekijken. 


 

Constructies

 Kleiner dan 1000 m³

Residenti√ęle constructies

1000 ‚Äď 5000 m¬≥

Res. Constructies 5000 m³

Niet-Res. Constructies  groter dan 1000 m³

SOP verplicht bij omgevingsvergunnings- aanvraag

 

Nee

 

Nee

 

Ja

Sloopbeheertraject - verplichting


Vrijwillig


Vrijwillig


Verplicht vanaf 01/07/2022

Sloopbeheertraject -Conformverklaring


Vereenvoudigd traject


Uitgebreid traject


Uitgebreid traject

 


Het vereenvoudigde traject

Bekijk hier het flowdiagram van het traceringssysteem voor selectieve sloop - vereenvoudigde procedure.Het uitgebreid traject

Bekijk hier de traceerbaarheid van sloopafval afkomstig van selectieve sloop. 


CONTACTEER ONS

Onze expertises