Omgevingsvergunning voor Puurse bandencentrale

Met een jarenlange ervaring in de bandensector, staat de Puurse Bandencentrale garant voor de juiste raadgeving en perfecte service. Door hun vakkennis kunnen ze al snel rekenen op een exceptionele populariteit, wat vervolgens leidde tot een dringende nood aan een uitbreiding van hun opslagruimte. Met de huur van een extra opslagsite, was het probleem tijdelijk opgelost. Maar het bedrijf barstte al snel uit haar voegen en ook deze locatie werd te klein. Als permanentere oplossing willen ze een uitbreiding aan het reeds bestaande bedrijf, maar dat gaat niet zomaar omdat de industriezone uit het BPA helemaal was ingenomen.


Opstellen van een omgevingsvergunning (planologisch attest en milieuvergunning)

De groei van de bandencentrale was belemmerd omdat het grenst aan landbouwgebied. Al sinds de eerste samenwerking met¬†United Experts¬†in 2016 werden er mogelijkheden gecre√ęerd om de activiteiten voor de komende generatie te verzekeren. Omdat de bandencentrale de kans tot uitbreiding wil grijpen, maakt Profex/DLV een grondig dossier voor het¬†planologisch attest¬†en de¬†omgevingsvergunningsaanvraag¬†op, waaronder de stedenbouwkundige en de milieuvergunning valt. Door de uitgebreide kennis en expertise van onze deskundigen, zeker wat het landbouwgebied betreft, heeft de Puurse Bandencentrale met een goedgekeurde vergunning de bouw van een uitbreiding kunnen realiseren.¬†

Dankzij deze uitbreiding stockeert de bandencentrale vandaag alles ter plaatse en zijn de werkplaatsen meer dan verdubbeld. De eigenaar van de Puurse bandencentrale heeft tijdens de uitbreiding ook ge√Įnvesteerd in de nieuwste hightech ‚Äď technologie voor uitlezing en uitlijning van de voertuigen, wat hen uniek maakt in hun vak.¬†¬†


Profex begeleidt u in al uw plannen

Door gestructureerd en diepgaand te werk te gaan, hebben onze experten de werf praktisch- en administratief in goede banen geleid. Zij hebben er ook voor gezorgd dat de bestaande milieuvergunning vernieuwd werd tijdens de omgevingsvergunningsaanvraag, zodat alles conform loopt met hoe de wetgeving het vandaag verplicht. Aan de hand van een vlotte, interne samenwerking met studie- en adviesbureau DLV en Parallel Architecten, zijn ook de EPB-eisen en veiligheidscoördinatie nauwkeurig en snel opgevolgd. 

Een ruimtelijk uitvoeringsplan is opgesteld door de gemeente om de bestemming als kmo-zone te bestendigen. 


Bent u ook van plan om uw bedrijf uit te breiden, een exploitatie van een nieuwe inrichting uit te voeren? Ligt uw bedrijf zonevreemd of denkt u dat uitbreidingen niet mogelijk zijn? Of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet en contacteer onze experten vrijblijvend! 

DEEL DIT BERICHT:


Wat deed Profex?

In samenwerking met DLV en Parallel architecten


Ge√Įnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!