Karakterstudie van asbest

Als we het over vervuilde grond hebben, denken we vaak aan een oud benzinestation, een lekkende tank, of stookolie in de grond. Dit is echter niet altijd het geval, asbest kan ook een belangrijke bron van verontreiniging zijn. Asbest kan immers in de grond aanwezig zijn, hetzij door opvulling, de afbraak van een oud gebouw of gewoon door erosie ten gevolge van golfplaten daken die asbest kunnen bevatten.

Nadat bij eerder veldwerk asbest in de bodem was aangetroffen, heeft Profex onderzoek verricht om het asbest in de bodem te kwantificeren. Daartoe werden proefsleuven veilig uitgegraven met behulp van een kraan. De monsters werden vervolgens gezeefd om fijne en grove deeltjes te scheiden zodat men deze kon analyseren in het laboratorium. Na de waarnemingen heeft Profex kunnen aantonen dat de hoeveelheden asbest in de bodem kleiner was dan verwacht. 

Profex kon zijn cliënt aldus helpen zijn wettelijke verplichtingen na te komen, waardoor hij de situatie in verband met de aanwezigheid van asbest in de bodem van zijn terrein kon deblokkeren en zijn projecten kon voortzetten.
DEEL DIT BERICHT:


Wat heeft Profex gedaan?

Een karakteriseringsstudie van het asbest dat in de bodem aanwezig is.

Geïnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!