Omgevingsvergunningaanvraag voor Ieperse Truckwash

De Ieperse Truckwash, opgericht als klein familiebedrijf in 2004 is ondertussen gegroeid tot een vaste waarde voor truckers in heel België en omstreken. Door hun enthousiasme en dynamisch ondernemen besloten ze een sprong voorwaarts te maken en te verhuizen naar een nieuwe, grotere locatie. Daar hebben ze de capaciteit van de Truckwash verdrievoudigd en tegelijkertijd ook ingezet op duurzaam en milieuvriendelijk watergebruik.


Biologische afvalwaterzuivering

Profex heeft samen met de exploitant de strategie uitgewerkt om deze uitbreidingen te realiseren. Door onze expertise en vlotte samenwerking gaf dit een verregaande zuivering van het afvalwater als resultaat. De bestaande waterzuiveringsinstallatie is geoptimaliseerd en uitgebreid waardoor een zuivering mogelijk wordt met een hoge graad van hergebruik van het effluent. 

Hierdoor kunnen ze met hun eigen afvalwaterbehandeling de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid van het reinigingsproces garanderen. Naast het eigen reinigingswater accepteren ze ook externe afvalstromen, wat hen uniek maakt in hun vak. 


Vergunningsaanvraag voor uitbreiding

Deze uitbreidingen werden gerealiseerd aan de hand van een omgevingsvergunningaanvraag, zonder uitbreiding van het lozingsdebiet. Daarnaast hebben onze deskundigen ook voor een vergunning van de CIP cleaning (cleaning in place) en de cleaning van IBC-containers uit de voedingsindustrie gezorgd.  

Omwille van de grote investering heeft Profex de vergunning hernieuwd voor onbepaalde duur.

DEEL DIT BERICHT:


Wat deed Profex?

  • Vergunning CIP

  • Cleaning van IBC-containersGeïnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!