Voorjaarsadministratie

Administratieve hoofdpijn? Profex verzorgt uw voorjaarsadministratie.

Elk jaar moet uw bedrijf een aantal gegevens doorgeven aan overheden en organisaties onder de vorm van verschillende aangiftes. Het is zeer belangrijk om deze aangiftes tijdig en correct in te vullen aangezien hier ook financi√ęle gevolgen aan verbonden zijn. Graag geven wij u een overzicht van de belangrijkste aangiftes en deadlines. Hulp nodig bij uw voorjaarsadministratie?

Contacteer Profex en wij begeleiden u stap voor stap

Heffing op de waterverontreiniging en winning van grondwater

Iedereen die meer dan 500 m³/jaar leidingwater verbruikt of een eigen waterwinning heeft of water loost, betaalt een heffing op de waterverontreiniging. Grootverbruikers moeten elk jaar voor 15 maart een aangifte van hun waterverbruik indienen. Ook voor de heffing op de winning van grondwater moet je een aangifte indienen. De aangiftes invullen verloopt digitaal, via het heffingenloket.

Integraal Milieujaarverslag

Het Integraal Milieujaarverslag (IMJV) verzamelt gegevens over de productie van bedrijfsafvalstoffen in Vlaanderen. Elk jaar moeten bepaalde bedrijven via een online aangifte melden welk afval ze hebben geproduceerd en/of welke vervuilende stoffen ze hebben uitgestoten in het voorbije jaar.

De brieven voor het IMJV 2019 (productiejaar 2018) worden verstuurd op 31 januari 2019. Het IMJV moet online ingediend worden via het online IMJV-loket. De aangifte moet uiterlijk op 14 maart 2019 ingediend zijn.

Profex heeft ruime ervaring met het opstellen van een integraal milieujaarverslag. 

Val-I-Pac en Fost Plus

Wie verpakkingsverantwoordelijke is, moet een aangifte indienen van de op de markt gebrachte of ingevoerde verpakkingen. Wie aangesloten is bij Fost Plus en/of Val-I-Pac geeft de data door (indien digitale aangifte bij Fost Plus) vóór 28 februari.

Heeft u vragen over uw aangiftes? Krijgt u administratieve kopzorgen? Laat u begeleiden door Profex! Onze milieudeskundigen kunnen uw bedrijf screenen en zorgen dat u volledig in orde bent met alle administratie, keuringen of andere verplichtingen. 

Raadpleeg onze experten


Onze expertises