Asbestinventaris diverse woningen

Voor een grootschalig renovatieproject van een sociale huisvestingsmaatschappij maakten de deskundigen van Profex diverse asbestinventarissen van woningen op in opdracht van Cleuren Architecten. Bij dergelijke projecten kan de aanwezigheid van asbest een serieuze meerkost betekenen, waardoor het steeds belangrijk is om reeds in een vroeg stadium over een degelijke asbestinventaris te beschikken. Hierdoor kan asbestverwijdering mee opgenomen worden in de meetstaat en wordt de bouwheer niet geconfronteerd met verrekeningen tijdens de uitvoeringsfase.

De uitvoering van dit project was maatwerk. Zowel van Cleuren Architecten als Profex werd uiterste flexibiliteit gevraagd, met een opleveringstermijn van vijf werkdagen voor de asbestinventarissen. Daar de deskundigen van Profex geen uitdaging uit de weg gaan werd onmiddellijk al het nodige gedaan om dit te kunnen realiseren.

Aangezien dat het de renovatie van +/- 300 woningen betrof en het bijgevolg onmogelijk was om deze allen te bezoeken werden er door Cleuren Architecten een achttal typewoningen geselecteerd. Gewapend met een adressenlijst ging de deskundige ter plaatse en kon elke typewoning bezocht worden mét toestemming van de huidige huurders. Twee dagen later werden alle asbestinventarissen opgeleverd, zodat alle deadlines gehaald werden. 

Door de heldere communicatie en flexibiliteit kon dit project bijgevolg tot een goed einde gebracht worden. 
DEEL DIT BERICHT:


Wat deed Profex?


Geïnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!