Omgevingsvergunning voor garage

Met zijn uitstekende reputatie in de automobielwereld is Auto & Truck Service VDC uit Wuustwezel toe aan een uitbreiding. Daarom bouwen ze aan een nieuwe garage op industriezone De Kluis in Hoogstraten. Voor deze nieuwe stap in hun ondernemerschap deden ze een beroep op de grondige milieukennis van onze Profex-consultants voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Op de huidige locatie waren er geen uitbreidingsmogelijkheden meer, dus moesten ze uitwijken naar een nieuwe plek.  

De werken zijn gestart en het familiebedrijf wil in november 2020 verhuizen naar de nieuwe site. 

Garages en carrosseriebedrijven zijn normaal ingedeeld als klasse 3-inrichting en volstaat een melding bij de gemeente. Bij Auto & Truck Service VDC zijn de activiteiten echter uitgebreider en daarom werd er voor het bedrijf een klasse 2-vergunning aangevraagd. 

Bij de indeling en inrichting zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. In de eerste plaats werd er gekeken naar het comfort voor de techniekers. Zo zijn er ruime werkplekken met zeven doorrijstraten, die elk hun specifieke functie hebben. Samen met de ontwerpers van LV architecten bepaalde Profex de juiste technieken met betrekking tot milieuaspecten. 

Voor al hun vragen rond de impact op de omgeving en de nodige aanpassingen om in regel te zijn met de milieuwetgeving, kon de garage rekenen op het milieu-advies van Profex. Heeft u ook bouwplannen? Contacteer Profex om u te begeleiden bij de aanvraag voor de omgevingsvergunning. 

DEEL DIT BERICHT:

Geïnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!