Sloopopvolgingsplan voor kantoorgebouw

In opdracht van Intervest Offices & Warehouses nv stelde Profex, als erkend Tracimat-deskundige, een sloopopvolgingsplan met destructieve asbestinventaris op voor de afbraak van een kantoorgebouw te Diegem. 

Intervest Offices & Warehouses is een gereglementeerde vastgoedvennootschap gespecialiseerd in investeringen in kantoorgebouwen en logistiek vastgoed van hoge kwaliteit. Voor het project Greenhouse BXL wenste het bedrijf een bestaand kantoorgebouw te slopen en de vrijgekomen ruimte in te vullen door een parkinggebouw met groendak en ontspanningsmogelijkheden voor de huurders van Greenhouse.

Daar het totaalvolume van de afbraak meer dan 1.000 m³ betrof voor een niet-residentieel pand diende er een sloopopvolgingsplan opgemaakt te worden. 

Het te slopen gebouw omvatte vijf bovengrondse bouwlagen, met een totaal bouwvolume van +/- 22.000 m³. De consulenten van Profex werken steeds flexibel op maat van de bouwheer. Hierdoor kunnen ook grotere projecten steeds op korte termijn uitgevoerd worden, waardoor het sloopopvolgingsplan op korte termijn opgeleverd werd. 

Gelet op de hoge tonnages aan steenachtige afvalstoffen werd geopteerd voor het volgen van de Traceerbaarheidsprocedure voor bouw- en sloopafval (Tracimat-procedure). Zodoende kon het puin door de aannemer afgevoerd worden als laagmilieurisicopuin en aan een verlaagd tarief verwerkt worden door de breekinstallatie. 
DEEL DIT BERICHT:

Geïnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!