Aanpassing bestaande milieuvergunning

Door een uitbreiding met een extra productielijn die bestaat uit drukmachines en tunnelovens en ook voor de opslag van de inkten voor de bedrukking, moest de bestaande milieuvergunning van dit bedrijf aangepast worden.

Het bedrukken van glas en flessen voor drank en voeding vraagt een enorme toewijding, een hoge kwaliteit en een zorgvuldige aanpak. Daar weten ze bij Ayano alles van. Door een uitbreiding met een extra productielijn die bestaat uit drukmachines en tunnelovens en ook voor de opslag van de inkten voor de bedrukking, moest de bestaande milieuvergunning aangepast worden. Hiervoor deed Ayano een beroep op Profex.

Op het bedrijf worden de flessen en glazen blanco aangeleverd en wordt er een bedrukking op geplaatst. Voor de flessen betreft dit een volledig automatisch proces, de glazen worden nog manueel uit- en ingepakt

Uitgebreid productieproces voor het bedrukken van glas

Het bedrukken van de glazen en flessen gebeurt voornamelijk met keramische inkt, een inkt bestaande uit gemalen glas waar een kleurstof bij zit. De keramische inkten worden steeds in korrelvorm aangeleverd. Door deze korrels te verwarmen worden deze vloeibaar en kunnen ze gebruikt worden voor het bedrukken van de glazen en flessen. De inkten zijn tevens thermoplastisch, wat inhoudt dat wanneer de (opgewarmde) vloeibaar gemaakte inkt contact maakt met een kouder oppervlak, zoals bijvoorbeeld de glazen en flessen, deze inkt onmiddellijk droogt. Zo kan er op korte termijn een tweede kleur op gedrukt worden.

Na bedrukking is de kleur echter nog niet krasvast, dus zal er worden samengesmolten. Dit wordt verwezenlijkt door het artikel (de glazen en flessen) op te warmen tot de smelttemperatuur van het oppervlak, waarbij de bedrukking (gemalen glas) kan samensmelten met het artikel. Nadien wordt alles afgekoeld en blijft alles samenhangen op de flessen en glazen.
Vervolgens wordt er een coating aangebracht die ervoor zorgt dat de flessen soepel langs elkaar kunnen lopen zonder krassen achter te laten. Deze coating is onzichtbaar en volledig voedingsgekeurd. Nadien worden de bedrukte artikels opgeslagen in de loods in afwachting van hun afvoer.

Jarenlange samenwerking


Door de jaren heen bracht Profex voor Ayano diverse vergunningsaanvragen tot een goed einde. Ook voor een ori├źnterend bodemonderzoek deed het bedrijf al een beroep op onze experten. Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner voor een samenwerking op lange termijn? Contacteer ons vandaag en we praten graag eens over uw ondernemingsplannen.
DEEL DIT BERICHT:

Geïnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!